Stijlvolle tuintafels voor buitenruimtes

Lijkt het jou ook leuk om lekker lang te dineren in de achtertuin tijdens zwoele zomeravonden? Het is dan in ieder geval belangrijk om te kijken naar een mooie tuintafel. Tuintafels zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en afmetingen. Het is dan ook aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en op welke manier jij de tafel in je tuin plaatst. Wordt het een prominente plek in de tuin of maak je een gezellig zithoekje om te genieten van je eten? Tuintafels zijn er genoeg: ontdek hier de voordelen en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een mooie tuintafel voor in jouw tuin.

De voordelen van tuintafels

Een tuintafel in de tuin is om heel wat redenen een aanrader. De belangrijkste is al bekend: je kunt hiermee vooral in de zomer jouw avondmaaltijden nuttigen. Of er nu een barbeque met vrienden op het programma staat of een rustige avond met je gezin: in de zomer is buiten eten altijd een aanrader. Wat zijn andere grote voordelen van een tuintafel?
Sfeervol: met een tuintafel creëer je meteen veel sfeer in de tuin. Je kunt er echt een mooi plekje van maken waar je met je dierbaren samenkomt om te eten en te kletsen.
Soorten: er zijn heel veel soorten tuintafels verkrijgbaar. Ronde tafels, rechthoekige tafels, houten tafels of kunststof tafels. Er is voor ieder wat wils.
Duurzaam: de meeste tuintafels zijn gemaakt van duurzame materialen waardoor ze lang meegaan. Je kiest dan ook voor een goede investering.

Lees ook:  Creatieve Container Tuinideeën voor Kleine Ruimtes

Hoe kies je de beste tuintafel?

De beste tuintafel kiezen: hoe doe je dat? Omdat er zoveel opties zijn kan het maken van een keuze wat lastiger worden. Er zijn een aantal zaken waar je in ieder geval op moet letten:
Materiaal: behalve hout en kunststof zijn ook aluminium en wicker bekende materialen voor tuinmeubels. Waar aluminium zeer licht is en niet roest, zorgt hout juist weer voor een natuurlijke uitstraling en heeft wicker weinig onderhoud nodig.
– Vorm: een ronde tafel, een vierkante tafel, een rechthoekige tafel, een ovalen tafel. Er zijn volop mogelijkheden in vormen voor jouw tafel. Kijk naar wat er bij jouw tuin past.
Afmetingen: de afmetingen zijn natuurlijk belangrijk. Kijk naar de beschikbare ruimte in de tuin en het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten.
Accessoires: een mooi tafelkleed, tuinkussens / sierkussen en andere accessoires zijn onmisbaar voor comfort en sfeer.

De kosten voor een tuintafel

De kosten van een tuintafel zijn vooral afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Zo is een houten tafel vaak duurder omdat het een natuurproduct is, maar kun je ook kiezen voor een stenen of natuursteen tuintafel die zeer onderhoudsarm en duurzaam is. De kosten hangen ook af van de afmetingen en de accessoires die je aanschaft. Je kunt er ook voor kiezen om rondom de tafel een gezellige sfeer te creëren door het ophangen van lichtjes, een leuk tuinposter of warme kleedjes voor wanneer het kouder wordt. Jouw tuintafel wordt op deze manier een onmisbaar element in je tuin.

Categorized: Tuin

Comments are closed.